Het plaatsen van de maatwerk PTS Techno bootlift

* Deze bootlift nemen wij voorlopig niet meer in productie

Voordat de eigenlijke bootlift geplaatst kan worden moet eerst de waterdiepte gemeten worden. De minimale grond speling tussen kiel en bodem moet ca 35 cm zijn.

Bij de maatwerk PTS bootlift wordt een subframe met vier aluminium palen (standaard 3 meter lang), voorzien van een onderplaat 50×50 cm geplaatst. De 4 palen zijn afzonderlijk te stellen en staan op de ‘harde’ bodem. Hierdoor is heien overbodig en staan lift en dus uw boot altijd stabiel.

Naast het subframe en de palen bestaat de bootlift verder uit een aluminium hefframe met twee draagbeugels met daarop D-rubbers die de boot ondersteunen (de boot staat op zijn kiel). Het liften gebeurt door twee (of meer, als dat nodig is) hydraulische cilinders, aangetuurd door de elektrische hydrauliek pomp. De bediening is heel simpel: met twee knoppen ‘op de paal’ of als optie kan bij onze bootliften ook een afstandsbediening geleverd worden.

Mooi voorjaars- of najaarsweer? Even de boot laten zakken, weg varen en genieten…

Stroomvoorziening

De stroomvoorziening is afhankelijk van het type lift en de lengte van de hydraulische cilinder. Bij een standaard cilinder en een lift met een hefkracht tot 3.000 kg, hebt u genoeg aan 220 volt afgezekerd op 16 ampère, boven de 3.000 kg moet deze afgezekerd zijn op 20 ampère (traag). Bij een extra lange hydraulische cilinder, omdat uw boot een grote diepgang heeft of omdat u op getijde water ligt, is soms een 380 volt stroomvoorziening nodig.

De stroomvoorziening moet in alle gevallen voorzien zijn van een aardlekschakelaar. Dat is wel zo veilig…